Hockeykvalet blir en miljonaffär för länets klubbar.
Ishockey

Hockeykval miljonaffär för länsklubbar

Kvalet till ishockeyallsvenskan som börjar på söndag kan bli den ekonomiska räddning som hårt pressade klubbar behöver. Både Nybro Vikings och IK Oskarshamn hoppas att kvalet ska ge en halv miljon kronor i överskott.

Det finns många hål att fylla för kassörerna i IK Oskarshamn och Nybro Vikings och kvalet till ishockeyallsvenskan kan räta upp en del.

Efter nyår har inte IK Oskarshamn nått upp till publikbudget i en enda match förrutom när det var gratis inträde och efter att chanserna försvann att hänga kvar utan kval så har publiken vänt arenan ryggen rejält. På slutet betalade inte ens 100 åskådare inträde till matcherna. Hur stort hålet blivit i klubbkassan vill inte sportchefen Dag Larsson säga i nuläget.

För Nybro har playoffspelet betytt mer publikintäkter hemma men också stora utgifter inte minst för resan till Kiruna som kostade kring 250.000 kronor.

Kvalserien är därför nåot av ett drömscenario där det blir det många korta resor mellan Oskarshamn, Nybro,Tingsryd och Olofström och i kombination med derbymatcher i nästan varje omgång hoppas både Oskarshamn och Nybro gå kring en halv miljon kronor i överskott under kvalet.

hur stort överskottet blir påverkas av de sportliga framgångrna men slutar det till slut med plats i allsvenskan till hösten så blir det många anledningar att jubla.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista