Joakim Malmdahl kommunchef i Högsby kommun. Foto: Sigrid Ingesson/SR
Högsby

Kommunikationer nyckel till Högsbys utveckling

Högsby kommuns utveckling hänger på fungerande kommunikationer, det menar ledande tjänstemän i kommunen. Efter en vinter med många problem i bland annat tågtrafiken är många pendlare trötta på de dåliga kommunikationerna i Kalmar läns inland.

Bussen som ersätter dagens inställda tåg svänger in på Högsby station. En av de som ska med bussen är Els-Marie Heelge som bor utanför Vimmerby men som jobbar på Migrationsverket i Högsby. På Migrationsverket pendlar alla och Els-Marie Heelge och hennes kollegor är trötta på att tågen aldrig går som de ska.

– Det har gått si och så den här vintern eftersom det har varit mycket bussersättningar och mycketförseningar. Och det har varit ganska trist, säger hon.

Kommunen har klagat

Högsby kommun har nu tillsammans med Hultsfred, Vimmerby och Kinda framfört sina klagomål till Veolia som kör tågen på hur trafiken på Stångådalsbanan fungerar eller inte fungerar. För att kommunikationerna fungerar är avgörande för de här små kommunernas framtid, säger Joakim Malmdahl kommunchef i Högsby kommun.

I Högsby ska politikerna nu diskutera vad kommunen kan göra för att kommunikationerna ska bli bättre. Under kommunfullmäkitgemötet i kväll som du kan följa i Sveriges Radio Kalmar från klockan 16.00 kommer man diskutera både kommunikationer för tåg och bilar men även frågor kring bredband och mobiltelefontäckning i kommunen.

Sigrid Ingesson
sigrid.ingesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista