Idrott

Lån ska rädda KAIK undan konkurs

Kalmar AIK som är en av länet äldsta idrottsklubbar riskerar gå i konkurs. Klubben släpar efter med nästan 70.000 kronor i obetalda skatter och nu brådskar det att få fram pengarna.

- Vi ska gå ut till våra medlemmar och försöker hitta en möjlighet att låna upp pengarna säger ordförande Mats Blomberg till Sveriges Radio Kalmar. Han hoppas ha en lösning klar inom två veckor.

Att klubben nu hamnat i akut ekonomisk kris beror enligt Mats Blomberg framförallt på att den bingoverksamhet klubben länge varit delaktig i gick i konkurs under förra året. Där försvann 400.000 kronor per år i inkomster.

Efter andra ekonomiska problem i slutet av 90-talet gjordes föreningen om och bildade en idrottsallians som en paraplyorganisation där de sportsliga bitarna för fotboll, bowling och handboll blev egna enheter. På så sätt kunde de gamla skulderna till stor del betalas av utan att belasta de sportsliga delarna.

Mats Blomberg är övetygad om att lyckas rädda föreningen även den här gången.

- Vi blåtoppar är sega, vi kommer alltid att klara oss och har god förhoppning om god sportslig framtid säger han.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista