Ishockey

Poänglöst i kvalet

Bortaförluster för såväl Nybro som Oskarshamn. Det blev en tung torsdagskväll för länslagen i den tredje omgången av kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Trender är till för att brytas och det var precis vad som hände i Blekinge när IK Oskarshamn besökte Olofström. IKO som var obesegrade efter två omgångar åkte på en propp i Stålhallen där utvisningarna avgjorde till fördel för hemmalaget Olofström.

IK Oskarshamn gav hemmalaget ett gyllene läge att ta ledningen i den första perioden då man åkte på två utvisningar inom loppet av 50 sekunder. Olofström tog till vara på bjudningen och gjorde 1-0 i spel 5 mot 3.

Det var sedan IKO som skapade chanser i den andra perioden men det fanns ett problem att få in pucken i kassen. Detta problem hade dock inte Olofström som utökade till 2-0 i mitten av den andra perioden. Trots att IKO pressade på räckte det bara till ett reduceringsmål av Johan Sjödell-Wiklander till ställningen 2-1. En utvisning senare fastställde Olofström slutresultatet till 3-1.

Det ser fortsatt tungt ut för Nybro i kvalserien. I den tredje matchen kom också den tredje förlusten när man gästade forna allsvenskarna Sundsvall. Nybro såg sega ut i den första perioden och åkte på fyra utvisningar varav tre för hakning. Under en av dessa utvisningar såg hemmalaget till att ta ledningen med 1-0 och uppförsbacken för Nybro blev för tung.

I den andra perioden utökade Sundsvall ledningen till både 2-0 och 3-0 och vid det tredje målet gjorde tränare Bendelin vad han kunde för att åstadkomma ett trendbrott. Han valde att byta ut målvakten Daniel Palmqvist, som inte alls hade spelat dåligt, och ersätta honom med Troy Davenport. Detta drag hjälpte dock föga och trots reducering av Patrik Fransson i den tredje perioden slutade matchen 4-1 till Sundsvall.

Olofström - Oskarshamn 3-1 (1-0, 1-0, 1-1) 
06:16 1-0
Jakob Karlsson (Victor Löfstedt, Thomas Sandström) powerplay
31:12 2-0 Christer Andersson (Jesper Olsson)
41:34 2-1 Johan Sjödell-Wiklander (Christoffer Löfberg)
49:17 3-1 Benoit Doucet (Dave Lindarv) powerplay

Utvsningsminuter:
Olofström
6 (2:2:2)
Oskarshamn 10 (6:0:4)    

Sundsvall - Nybro 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)
10:55 1-0
Karl-Johan Lundström (Nicklas Westerlind, Joakim Mattsson) powerplay
26:46 2-0 Daniel Olsson (Nicklas Zetterström, Oscar Johansson)
28:28 3-0 Nicklas Johansson (Jörgen Nordlöf, Mikael Romö)
48:12 3-1 Patrik Fransson (Andreas Sandell, David Algulin)
53:13 4-1 Daniel Olsson (Nicklas Zetterström, Stefan Andersson)

Utvsningsminuter:
Sundsvall
 4 (0:2:2)
Nybro 10 (8:2:0)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".