Torget i Vimmerby ska förändras. Foto: Lennart Ackling/SR
Vimmerby

Förändringar att vänta på torget

Det gamla anrika torget i Vimmerby ska utvecklas till ett aktiv plats för både de bofasta och turister, med mer aktiviteter och skönare miljö.

På måndag väntas fullmäktige besluta om att ge utvecklingsuppdraget till bolaget Vimmerby Turism och Närlingsliv, som ska komma med ideer och genomföra förändringar.

Christer Johansson utvecklingschef i kommunen och ordförande i turistbolaget säger att kommunen ser det som viktigt att nån agerar som regissör för vad som händer på torget framöver.

– Tanken är att det ska bli mer aktiviteter på Torget så att Vimmerbyborna blir nöjda, säger Christer Johansson till Sveriges Radio Kalmar.

Gunvor Svensson i Rumskulla som ofta handlar på Torget säger att torghandeln är viktig och att den får man gärna utveckla.

– Det är ett fint torg och det skulle inte va dumt att kunna sitta där och ta sig en fika, säger Gunvor Svensson till Sveriges Radio Kalmar.

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".