1 av 3
Håkar Julholt toppar S-listan till riksdagen. Foto: Socialdemokraterna
2 av 3
Centerns toppnamn till riksdagsvalet. Anders Åkesson, Eva-Lena Fungmark, Christer Jonsson och Lisbeth Lennartsson. Saknas gör fjärdenamnet Sthina J Evertsson. Foto: Centerpartiet
3 av 3
Eva Bengtson Skogsberg omvaldes som ordförande för Moderaterna i Kalmar län. Foto: Lennart Ackling/SR
Kalmar län

Partistämmor på rad i länet

Igår drog valrörelsen igång på allvar i länet. Då höll nämligen tre av de stora partierna, Socialdemoraterna, Moderaterna och Centerpartiet sina distrikts- och förbundstämmor, för att dra upp arbetet inför valet.

I Kalmar fanns partiledaren Mona Sahlin på plats på socialdemoraternas distriktskongress och talade också på Larmtorget.

På stämman fastställdes även riksdagslistan för Socialdemokraterna i Kalmar län. Där lyckades SSU med sin kupp att få in 25-årige Karl Längberg från Nybro på en femteplats på riksdagslistan precis som man tänkt och därmed petade man bort Marcus Lund som var valberedningens förslag.

Toppar listan gör Håkan Juholt följt av Lena Hallengren, Krister Örnfjäder och Desirée Liljevall. de fyra sitter idag som riksdagsledamöter. 

Moderaterna i länet som redan i höstas gjorde klart med sin lista till riksdagen, höll igår förbundsstämma i Västervik där Eva Bengtson Skogsberg omvaldes som ordförande.

– Det känns bra, det är positiv stämning.

När det gäller ledarskapet i kommunerna i länet där Moderaterna har ledningen i två kommuner tänker hon sig fler.

– I alliansen iallfall i Nybro och Emmaboda, säger Eva Bengtson Skogsberg.

Centerpartiet höll sin distriktsstämma i Frödinge. Där fick nuvarande riksdagsledamot Anders Åkesson fortsatt förtroende att stå som toppnamn på Centerpartiets valsedel till riksdagen. Han följs på listan av Lisbeth Lennartsson, Eva-Lena Fungmark, Stihna J Evertsson och Christer Jonsson.

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".