Kalmar län

Jobb och miljö är Centerns vapen

Det är jobb, företagande och miljö som blir länscenterns huvudfrågor i det kommande valet till riksdagen och som ska ta dem att få fler väljare.

I de senaste opinionsmätningarna har Centern tappat mark gentemot sina allianskamrater och andra partier. Och nu satsar man på jobben och miljön som vapen för att få väljare, samma frågor som flera andra partier.

Anders Åkesson som toppar Centerns riksdagslista i länet säger att det finns mycket som skiljer Centern från andra partier som har samma frågor på sin agenda.

– Bland annat så vill vi att länet ska erbjuda landets bästa företags klimat och att vi visar vad vi åstadkommit under den period som varit. Som till exempel jobbskatteavdraget och Rot och Rut avdragen.

Som huvudmotståndare ser han Miljöpartiet som Centerns huvudmotståndare.

Anders Åkesson menar att Miljöpartiet vill driva miljöfrågorna med piska och omöjliggör med sin politik folk att leva i Kalmar län. Det gäller bland annat höjda bensinpriser och inte använda flyg söder om Sundsvall.

Hasse Carlsson
hasse.carlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".