Halkan drabbade bilister

Blixthalkan drabbade Kalmar län plötsligt igår eftermiddag och orsakade flera trafikolyckor. Fyra personer, däribland en kvinna med mycket allvarliga skador fördes till sjukhuset i Kalmar efter en olycka på länsväg 125 vid Läckeby strax norr om Kalmar. Även norr om Västervik, på E22:an vid Almvik, inträffade en olycka och vägen var avstängd under hela kvällen på grund av att en lastbil åkt av vägen.

Vid olyckan vid Läckeby fick en bilen sladd och kom över på fel sida om vägen. Den krockade med ett mötande fordon och klövs mitt itu. Det finns inga nya besked om hur allvarliga kvinnans skador är. De tre andra inblandade klarade sig med lättare skador. 


Olyckan vid Almvik norr om Västervik orsakade stopp på E22:an till klockan ett i natt. Det var en stor och tung lastbil från Polen som åkt av vägen och bärgningsarbetet tog mycket lång tid. Detta eftersom man var tvungen att få tag på en mobilkran för att kunna lyfta av godset från lastbilen. 22 ton byggmaskiner var fordonet lastat med. Inga människor skadades i olyckan.