Västervik

Gasläcka ska utredas

Fredagens olycka på bilfirman Engströms i Västervik, då en gasbil under reperation började läcka gas ska nu utredas noggrant av företaget.

Magnus Lindén, servicemarknadschef på Engströms, säger att man aldrig tidigare varit med om något liknande och att det här var helt oväntat.

--  Folk behöver inte känna nån oro att köra gasbilar, inget kan hända då, men tydligen har det hänt något under den här reperationen, men exakt vad vet jag ännu inte, säger Magnus Lindén till Sveriges Radio Kalmar.

Eftersom gasläckan innebar en stor explosionsrisk spärrade räddningstjänsten av ett område på 500 meter runt verkstan, däribland stora infartsvägen till Västervik.

Mathias Andersson som är räddningschef i beredskap i Kalmar säger att biogasbilar kan vara farliga när de läcker.
--  Men att köra dem är miljövänligare, däremot om det sedan händer något är är det ju en annan typ av risk än vad det är med bensinbil, för det är ju en gas, säger Mathias Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista