KALMAR LÄN

Marsch för småföretag

För att sätta fokus på småföretagandet i länet, gav sig idag organisationen Företagarnas regionchef Henrik Wennesund ut på en vandring genom länets 12 kommuner. 

Den första biten på vandringen hade han politiker med på resan, en från vardera blocket i rikspolitiken. Och budskapet var att förenkla för de små företagen, det handlar både om att förbättra vägar och järnvägar och att skapa enklare regler.

– Det behövs en företagarlinje. Småföretagen har lika många anställda som hela den offentliga sektorn, säger Henrik Wennesund. Och menar att det kan handlar om allt från sänkta arbetsgivaravgifter till enklare regler. Och så vill han se bättre vägar och järnvägar.

Elisabeth Ahlström driver ett stenhuggeri i Västervik och hon följde med på den första biten av vandringen. På helger och kvällar sliter hon med att förstå alla regler som berör hennes företag, för på dagarna måste hon fokusera på själva verksamheten.

– Det är mycket som man ska vara väldigt insatt i, det blir nästan övermäktigt, säger Elisabeth Ahlström.

Nick Näslund
nick.naslund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista