Speedway

Dackarna gör om och gör rätt

2009 blev ett tungt år för Dackarna med vikande publiksiffror, snudd på missad slutspelsplats och ansträngd ekonomi. Motgångarna har analyserats klart och brister som fanns ska inte upprepas. Det svaga poängskörden ger istället möjlighet att mönstra bästa laget någonsin 2010. 

I år finns precis som 2009 finns fyra GP-förare i Dackarnas trupp men skillnaden är att i år får alla fyra plats i startsjuan samtidigt. Det blir effekten av ett år kantat av motgångar som i fjol. Förarna som körde då har sänkt sina snitt vilket gör 2010 års lag till det bästa någonsin.

Bristerna som fanns 2009 ska inte upprepas lovar Andreas Jonsson som är kvar i laget efter en kort tvekan under hösten. De förändringar han krävde för att stanna blev förverkligade utan att han behövde ställa ultimatum.

Förändingar har gjorts i klubben, laglednngen är bytt och ett par noga utvalda nyförvärv har knutits till föreningen. Lagåkaren Rune Holta är tillbaka i Småland efter en kort utflykt hos Indianerna och kommer betyda lika mycket i depån som på banan.

Bygdens som Ricky Kling är hemma igen efter två SM-guld med Lejonen och har börjat försäsongen starkt i främst England. Tillsammans med Ludvig Lindgren kommer han bilda ett av seriens bästa reservpar.

Nya lagledarduon Jerker Eriksson och Mikael Karlsson tänker försöka hålla sig till samma sju åkare i så många macther som möjligt men har polske Zengota och australiern Schlein i reserv men inget farmarlag som backup vilket kan bli akilleshälen 2010.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista