Ishockey

Lasse Ivarsson ny tränare i IKO

Det blir Lasse Ivarsson som tar över uppdraget att träna IK Oskarshamn i ishockeyallsvenskan. Han presenterades på tisdagen som klubbens nye tränare.

Lasse Ivarsson har en lång aktiv karriär som elitserieback och landslagsspelare bakom sig. Han har spelat nästan 500 elitseriematcher för Brynäs, HV71 och Västerås och började förra säsongen som huvudtränare i Västerås men fick sluta efter bara 12 omgångar.

Det är tänkt att han skall få Magnus Österby som assisterande tränare och kontraktet är skrivet på ett år. Nu tar han över efter Lenny Eriksson i IK Oskarshamn som räddades kvar i allsvenskan i vintras via kval. Lenny Eriksson valde sedan att flytta till Norge och bli tränare där.

Lasse Ivarsson och Tommy Salo räknar med att laget ska spela en modern hockey i höst med hård forechecking och äga mycket puck.

Många spelare från den gångna säsongen har fått nytt förtroende inför hösten och Lasse Ivarsson ser stora utvecklingsmöjligheter med de spelare som redan är klara. Han räknar med att en ny förstafemma nu behövs för att spetsa truppen.

Årets skyttekung Johan Sjödell-Wiklander och nyckelspelaren Lukas Eriksson har båda fått kontraktsförslag som de väntas ge svar på i veckan. Salo har inte givit upp hoppet om att knyta nyblivne svenske mästaren Per Gustavsson till Oskarshamn igen efter många år i HV71. 

- Per lät positiv när han fick veta att Lasse Ivarsson blir tränare sa Tammy Salo.

En del juniorer kan komma att lånas ut till klubbar i division 1 för att få rätt matchning och Tommy Salo utesluter inte att det kommer att bli en övertalighet i truppen. Spelarna får kämpa om platserna i A-truppen och annars lånas ut till andra lag.

17 maj inleds försäsongsträningen men Lasse Ivarsson tar inte över ansvaret förrän 1 augusti. 

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista