speedway

Vetlanda övertygade mot Rospiggarna

Elit Vetlanda övertygade i Hallstavik när man gästade Rospiggarna och Orionparken under tisdagskvällen. Och det blev seger för gästerna med 55-41.

Under tisdagskvällen tog Rospiggarna emot Elit Vetlanda för elitseriepremiär. Och det var två jämna kombatanter som ställde upp på Orionparken i Hallstavik. Efter tre körda heat stod det 9-9 lagen emellan. I det femte heatet tände team Martin Vaculik och Janusz Kolodziej i Elit Vetlanda till och körde hem matchens första 5-1:a.

Men Wieslaw Jagus och  Benjamin Barker stod upp för sitt Rospiggarna och körde hem en 5-1:a direkt i heatet därpå. Efter ett 3-3 heat stod det 21-21 efter sju körningar. I det tionde heatet klämde Martin Vaculik och Jason Crump till med en 5-1:a, ledning från start till mål, och plötsligt hade Vetlanda tagit en liten ledning med 33-27.

Efter två 3-3 heat gick Vetlanda med en sexpoängsledning till pausvila, efter tolv körda heat. Två nya 5-1:or bjöds publiken på i det 13:e och 14:e heatet, dessa i Elit Vetlandas favör. Lagen körde sedan jämnt matchen ut, som slutade 55-41 till Vetlanda.

Ryan Sullivan körde hem elva poäng för Rospiggarna, medan Jason Crump drog till med tolv poäng för Elit Vetlanda. Lee Richardson, Martin Vaculik och Janusz Kolodziej körde alla hem elva poäng var åt Vetlanda.

Publiksiffra: 2012

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista