speedway

Derbyseger för Dackarna mot Västervik

På G&B Arena i Målilla blev det seger för hemmalaget Dackarna i premiärderbyt mot Västervik, vinstsiffrorna skrevs till 59-37.

Länsderby i seriepremiären mellan Dackarna och Västervik på de förstnämndas hemmaplan - G&B Arena i Målilla. Och det var gästerna Västervik som rivstartade säsongen med en 5-1:a i det första heatet. Joonas Kylmäkorpi och Tomasz Jedrzejak lyckades plocka full pott mot Dackarnas Hans Andersen och Andreas Jonsson.

Efter fyra heat var ställningen 14-10 till Västervik och då klev Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren fram ur skuggan, och drog till med Dackarnas första 5-1:a för kvällen. 15-15 efter fem heat och derbykänslorna gjorde sig påminda.

Dackarna fortsatte sin offensiv med två nya 5-1:or i heaten sju och åtta, och kunde gå upp till en ledning med 33 mot Västerviks 21 efter nio körda heat. Västerviks Tomasz Gollob var inte nöjd med lagets resultat och körde hem en 4-2:a tillsammans med Tomasz Jedrzejak. Tiopoängsskillnad mellan lagen, 35-25.

Västervik lyckades inte vända underläget och Dackarna drog ifrån. I det 14:e heatet körde hemmalaget in en 5-1:a och likaså i det avslutande 16:e heatet. Segersiffrorna skrev still 59-37 för Dackarna.

Bäst för kvällen i hemmalaget var Rune Holta med 14 poäng, Fredrik Lindgren körde in tolv poäng. I Västervikslägret svarade Tomasz Gollob för elva poäng.

Publik: 4640

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista