ISHOCKEY

Tobias Holm tillbaka i IKO

En publikfavorit kommer tillbaka till IK Oskarshamn. Det är numera 31-årige anfallaren Tobias Holm som fått ett provkontrakt med laget han spelade i 2004-2005.

Fram till september har han på sig att visa att han duger ännu på allsvensk nivå.

Efter tiden i Oskarshamn och spel i Frankrike, Danmark, Österrike och Nordamerika drabbades av en hjärntumör och blev borta från hockeyn en längre tid men är nu frisk .

- Först trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna lira men när jag fick okej så kändes det skönt att få känna på det igen, säger Tobias Holm.

- Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka till Oskarshamn, jag trivdes bra när jag var där senast. Det ska också bli kul att spela i allsvenskan igen, det är bra drag och bra hockey. Jag är inte orolig att jag inte ska ta en plats, jag ser mig själv som en viktig spelare i laget. Men jag förstår också klubben med tanke på att jag varit sjuk.

IKO:s sportchef Tommy Salo är nöjd med att få in ytterligare en rutinerad och fysiskt spelande spelare. Provkontraktet gäller i augusti och september och därefter tas ett beslut för resterande del av säsongen.

- Tobias har varit här förut, har stor rutin och är jobbig att möta. Han brinner verkligen för det här och har sagt till mig att jag inte kommer bli besviken, säger Salo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista