Fotbollsallsvenskan

Det våras sakta men säkert i Kalmar

Fredriksskans gräsmatta har klarat sig bättre än de flesta andra allsvenska arenor och är vältad och nyklippt till 20 mm längd inför kvällens match mellan Kalmar FF och Halmstad BK. 

Trots snö dagarna före premiären och stundtals kall vår har Fredriksskans matta klarat sig bättre än många andra arenor i landet gjort. Statusen för allsvenskt spel har inte ifrågasatts senaste tiden. 

Vångavallen i Trelleborg, Stockholms stadion och gamla Ullevi inspekterades av Fotbollförbundet på tisdagen och Ullevi var inte i speldugligt skick.

Den kyliga våren har gjort att gräsväxten varit mindre än vanligt. Det är nu bara drygt 6 grader i marken på Fredriksskans och det borde vara över 10 för att gräset ska växa ordentligt.

Under speldagen har gräset på Fredriksskans klippts ner till 20 mm och jämnats till med en tung vält för att få bästa spelyta till mötet mellan Kalmar FF och Halmstad BK.

Det är näst sista hemmamatchen för våren och Daniel Sobralense är redo för spel igen. Det blir två ändringar i Kalmars trupp.

Mittbacken Paulus Arajuuri är avstängd efter utvisningen senast mot Gefle och Daniel Sobralense är skadefri och tillbaka igen i truppen.

Mattias Johansson är fortfarande skadad och finns inte med.

Matchen börjar klockan 19 och du kan följa den i Sportextra i P4 eller i sin helhet via webben på sverigesradio.se/kalmar

Kalmar FF:s trupp mot Halmstads BK:

1. Petter Wastå
3. Joachim Lantz
4. Marcus Lindberg
5. Tobias Carlsson
8. Henrik Rydström
9. Stefan Larsson
10. Daryl Smylie
11. Abiola Dauda
12. Daniel Sobralense
14. Stefan Ålander
17. Daniel Mendes
19. Ricardo Santos
20. Erik Israelsson
25. Tobias Eriksson
26. Emin Nouri
28. Marcel Sacramento
77. Johann Smith
99. Etrit Berisha

Källa: Kalmar FF:s hemsida

Janne Rindstig

Janne Rindstig. Foto: Simon Leijnse/SR

Reporter
jan.rindstig@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista