1 av 2
Björn Ulvaeus, Gun Karlsson från föreningen Visan och kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M). Foto: Johanna Lindblad-Ahl/SR
2 av 2
Slottsholmens restaurang i Västervik. Arkivfoto: Karoline Ödell/SR
VÄSTERVIK

Björn Ulvaeus köper Slottsholmen

Musikern och kompositören Björn Ulvaeus har köpt Slottsholmen i Västervik.

Köpekontraktet skrevs under nu i förmiddags, säljare är föreningen Visan och ett nytt bolag kallar Slottsholmen Holding AB bildas.

I och med den här affären har Västerviks kommun godkänt en avsiktsförklaring för en ny byggnad där Slottsholmen står idag. Tanken är att bottenvåningen ska vara en publik yta med plats för kaféer, restaurang, konserter och konferenser.

Ovanpå ska det säljas andelslägenheter med tillhörande båtplatser.

Kommunalrådet Harald Hjalmarsson (M) säger att det mycket positivt att en person som Björn Ulvaeus vill satsa i Västervik och att skapandet av en publik vacker plats kan göra att det blir ett nationellt landmärke.

Slottsholmen har genom föreningen Visan varit reserverat för Visans hus som en nationell samlingsplats för visälskare och artister.

-Vi har fått en köpare som är högintressant och det är det bästa som kunde hända Västervik. Det blir precis det innehållet som vi hade tänkt oss även om utsidan blir annorlunda, säger Visans ordförande Gun Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista