kalmar

FI varvar upp för regeringsskifte

Feministiskt Initiativ drog igång  sin valkampanj i länet på måndagskvällen i Kalmar. Trots låga opinionssiffror räknar partiet med att locka många väljare genom att lägga ett kvinnligt perspektiv på de flesta samhällsfrågor och kommer stödja det rödgröna blocket.

Feministiskt Initiativ anser sig inte vara det enfrågeparti som många tror. Det var ett av budskapen när partiets valrörelse i länet drog igång i Kalmar på måndagskvällen.

Det går att lägga ett feminist perspektiv på de flesta samhällsfrågor menar FI och de stora frågorna inför valet är att få bort de löneskillnader som finns mellan män och kvinnor och uppnå jämställdhet.

Både länets riksdags- och landstingskandidat Maria Borgström och partiets affischnamn Gudrun Schyman som var på plats i Kalmar säger att de kommer att stödja de rödgröna blocket för att få ett regeringsskifte.

Gudrun Schyman sa att hon tror att väljarna vill ha jämställdhet och att många är trötta på orättvisorna särskilt när det gäller löne- och arbetsmarknadsfrågor.

Hasse Carlsson