vimmerby

Messing tar över i Astrids Lindgrens värld

Förra statsrådet Ulrika Messing har valts till ny styrelseordförande för Astrid Lindgrens värld i Vimmerby.

Ulrika Messing, som numera är bosatt i Kosta, var biträdande arbetsmarknadsminister fram till 2006. Hon är i dag vd i sitt eget företag som verkar inom inredning och designbranschen, och för Kosta Förlag - ett företag inom New Wave Group.

- Vi är fantastiskt glada att Ulrica tackat ja till att bli ny ordförande i företaget. Med sitt engagemang, kunnande och ledarskapserfarenhet blir Ulrica en ovärderlig tillgång för oss i vårt fortsatta arbete för att utveckla parken, säger Nils Nyman Vd för Saltkråkan AB, det familjeägda företag som idag är majoritetsägare för den mycket välbesökta sagoparken i Vimmerby Småland.

- Vi är också väldigt glada över att vår tidigare ordförande Ove Israelsson har haft möjlighet att stanna kvar som ledamot i styrelsen. Det finns få personer som har varit, och är, så viktiga för företaget som Ove, hans betydelse för Astrid Lindgrens Världs utveckling går helt enkelt inte att överskatta, avslutar Nils Nyman i ett pressmeddelande.

- Det är mycket roligt att ha fått förtroendet att vara ordförande i Astrid Lindgrens Värld.

Astrid Lindgren påverkar fortfarande generation efter generation av barn runt om i världen med sina sagor. I Astrid Lindgrens Värld ges en möjlighet för barn och unga att lära känna huvudpersonerna i böckerna på ett unikt sätt samtidigt som parken som destination är med och utvecklar Småland som turistmål och besöksplats. Tillsammans med övriga i styrelsen och all personal ser jag fram emot att få fortsätta att förvalta ett kulturarv genom att ständigt utveckla Astrid Lindgrens Värld som besöksplats, säger Ulrica Messing.