västervik

Männen blir utan när löner höjs

Västerviks kommun ska höja lönerna i kvinnodominerade yrken. Men personalen och facket Kommunal nöjer sig inte - det behövs ännu mer och pengarna snedfördelas.

För att komma tillrätta med diskrimineringen i lönesättning har Västerviks kommun avsatt en miljon kronor för att börja lyfta lönerna i kvinnodominerande yrken.

En grupp som får 200 kronor mer i lön är dagbarnvårdarna. Irene Fredriksson, som varit dagbarnvårdare i 38 år är inte helt nöjd med summan:

- Det kunde nog ha varit lite till.

Lönekartläggningen som gjorts bland 3 400 kommunanställda visar att mer än hälften av dem släpar efter och i ett försök att korrigera detta något har kommunen avsatt en miljon kronor under tre år.

Pengarna ska fördelas bland 1900 anställda. Först ut är 600 förskolärare, dagbarnvårdare och måltidsbiträden. Men även om alla är nöjda med att en kartläggning sker så finns kritik mot delar av undersökningen.

Bland annat kritiseras det faktum att högskolestudier värderats mer än lång erfarenhet, att summan som läggs på lönen är för liten och att man inte har korrigerat lönerna för brandmän och anläggningsarbetare - en yrkesgrupp som också är lönediskriminerad.

Bitte Petersen, vice ordförande i Kommunal i Västervik:

- Det jämnar ju inte ut någonting. Kommunen har ju själv sett att det går åt 15 miljoner om man skulle utjämna skillnaderna.