Kalmar

Fängelse för våld mot försvunnen

Tre års fängelse för misshandel blev domen för den 56-årige man från Kalmar som inte kunnat åtalas för mord eftersom hustruns kropp inte har hittats.

Enligt åtalet har mannen under fem års tid misshandlat kvinnan med bland sparkar, slag och stryptag. Han har också hällt het olja på henne vid något tillfälle och även hotat att döda henne och parets gemensamma barn. Åklagaren har i sin bevisning stött sig på flera vittnesmål.

Den 36-åriga kvinnan försvann i november förra året och mannen har sedan dess varit misstänkt för att ha tagit hennes liv och satt länge häktad för det brottet. Men åklagaren valde att inte åtala honom för mord eftersom någon kropp inte har hittats.

I stället har rättegången helt handlat om den långvariga misshandel som kvinnan fått utstå. Och mannen döms alltså nu till tre års fängelse. Straffet omfattar även olaga hot mot och misshandel av parets dotter.

Mannen får sitta kvar i häkte eftersom tingsrätten bland annat bedömer risken som stor att han skulle kunna lämna landet.

Om domen kommer överklagas är ännu oklart. 56-åringens advokat Michael R:son Boberg skulle gå igenom domen med sin klient under eftermiddagen men han säger till Sveriges Radio Kalmar att det troliga är att mannen vill överklaga eftersom han hela tiden hävdat att han är oskyldig.