fotboll

Två av bröderna Elm hemma på semester

Det kändes att David och Rasmus Elm hade varit hemma i Broakulla och landat ett tag när de gästade P4 Kalmars morgonprogram Müsli. Engelska och holländska ligan har bjudit på intensiva perioder kantade av en hel del sjukdomar för båda. De berättade att de har känt sig slitna ett tag och att den här pausen kom i rättan tid.

På tal om tid så berättade Rasmus att livet i Alkmaar är mycket punktligt, annars kan det snabbt blir dyrt. Nya tränaren bötfäller alla som kommer för sent till träningen med 350 euro och till match med 1150 euro. Så funkar det inte i Fulham där David spelar. Men han berättade att där kan man få böta av helt andra anledningar.

– Om vi har glassat i oss för mycket under sommarunderhållet får vi böta, de kollar kroppsfettet innan uppehållet och så kollar de väl antagligen när vi kommer tillbaka också, så det känns som att man får ligga i hårdträning sista veckan innan vi börjar, säger David.

Vi undrade såklart också hur stora de blivit på respektive ort, blir ni igenkända på gatan?

– London är väldigt stort så det är inte så ofta, men ibland direkt utanför arenan händer det, säger David.

– Alkmaar  är inte lika stort som London så det händer faktiskt. De kommer fram och hälsar och pratar lite fotboll, fansen är väldigt positiva, menar Rasmus.

David berättade att han själv blev förvånad när erbjuandet kom från Fullham men att det varit otroligt roligt. Rasmus som har fått förtroende i svenska landslaget förklarade också varför han valt att tacka nej till såna matcher på senaste.

– Det var ingen idé att åka och göra 50 eller 80 procent. Jag pratade med Hamrén och Lennartsson och vi kom gemensamt fram till att det var bättre att vila upp sig till nästa säsong och kommande uppdrag, säger Rasmus och medger samtidigt att det är något han såklart ser fram emot mycket.

Helena Gustafsson
helena.gustafsson@sr.se