vimmerby

VTT Grafiska får nya ägare

VTT Grafiska med omkring 100 anställda i Vimmerby har köpts upp av V-TAB. Därmed blir tryckeriet en del av Nordens största tryckerigrupp.

Tryckeriet i Vimmerby specialiserar sig på att trycka exklusiva magasin, tidskrifter och direktreklam och har en av Sveriges modernaste heatset-pressar.

- Förvärvet av VTT Grafiska betyder mycket för oss och innebär att vi kan erbjuda nya produkter. Företaget har satsat på helt ny utrustning de senaste åren och deras produkter blir bra komplement till V-TAB:s övriga erbjudande. Det är ett väletablerat företag och den kompetens som finns hos personalen blir ett mycket bra tillskott till vår verksamhet, säger Peder Schumacher, VD på V-TAB, i ett pressmeddelande.

V-TAB köper VTT Grafiska av Amplico Kapital AB och nuvarande VD Joachim Andersson. Amplico är ett dotterbolag till sjätte AP-fonden. Joachim Andersson kommer efter försäljningen att gå över till V-TAB i en roll som försäljningschef för segmentet Magasin.

- Jag är nöjd över att det är just V-TAB som köper bolaget. Det känns viktigt med en stabil köpare, inte minst för orten Vimmerby. V-TAB är seriösa och har bra strategier för framtiden. De tar över hela bolaget och samtliga anställda erbjuds att följa med, säger Joachim Andersson.

- Vi har tillsammans med Joachim hjälpt VTT Grafiska att växa till att bli en av ledarna på marknaden. Vi lämnar över en välutvecklad verksamhet med spjutspetsteknik. Företaget är nu i trygga händer och V-TAB kan hjälpa företaget att fortsätta utvecklas, säger Mikael Olsson på Amplico Kapital.

V-TAB, som ingår i Stampen-gruppen, är Nordens största tryckerigrupp med verksamhet på elva anläggningar i Sverige. Den senaste tiden har V-TAB gjort flera förvärv i både Falköping och Kungsbacka och byggt ett helt nytt tryckeri i Landvetter.

VTT Grafiska har funnits sedan 1856. 2005 sålde Vimmerby Tidning och Tryckeri sin civiltryckerirörelse VTT Grafiska till Amplico, där Joachim Andersson alltså varit VD.

Fakta VTT Grafiska

VTT Grafiska har funnits sedan 1856. 2005 sålde Vimmerby Tidning och Tryckeri sin civiltryckeri VTT Grafiska till Amplico fär Joachim Andersson varit VD fram till nu.

V-TAB, som ingår i Stampen-gruppen, är Nordens största tryckerigrupp med verksamhet på elva anläggningar i Sverige. V -TAB:s huvudsakliga verksamhet är tryckning av dagstidningar, periodiska tidskrifter, direktreklam, produktion av skyltar och butiksreklam och bok- katalogtryck. Stora dagstidningskunder är Göteborgs-Posten, Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, Dagens Industri och Metro. V -TAB har 850 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kronor.

STAMPEN-GRUPPEN är en snabbväxande mediekoncern som idag är Sveriges största tidningsägare. I Stampen-gruppen ingår också digitala medier, tryckerier, distributionsbolag och gratistidningar. Stampen omsätter över 5 miljarder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.