Fotboll

Hat-trick av Linnéa i IFK Kalmar-seger

IFK Kalmar tog en kassaskåpssäker seger hemma på Gröndal under lördagen då man slog tillbaka det tippade topplaget QBIK med hela 4-1. Anfallaren Linnéa Johansson stod för tre av målen.

Det var en solig förmiddag när domaren blåste till spel på Gröndal för match mellan hemmalaget IFK Kalmar och gästande QBIK Från Karlstad.

Spelet var till en början jämnt men så ändrade tre oerhört händelserika minuter matchbilden helt då det gjordes tre mål på lika många minuter efter knappa kvarten i första halvlek. 1-0 kom efter ett starkt genombrott av Linnéa Johansson som fri med målvakten inte gjorde något misstag. Glädjen blev dock kortvarig då QBIK:s duktiga högerytter Hasna Mohamed kvitterade bara minuten senare efter en fin soloprestation. Det var dock inte slut på målexplosionen under dessa minuter för det utan Linnéa Johansson gjorde minuten efter kvitteringen och bara två minuter efter att hon första gången givit sitt lag ledningen 2-1 på ett nästintill identiskt mål som det första för dagen.

En otäck vridningsskada på en QBIK-spelare gjorde att en längre paus i halvleken gav tränarna chansen att samla ihop sina tjejer för taktiksnack. Spelet lugnade efter detta avbrott ned sig lite och hemmalaget hade god kontroll på matchen. Inte blev den kontrollen sämre efter att Amanda Fredriksson slog in 3-1 via stolpen. Ett mål som skapade de siffror som stod sig till halvtidsvilan.

I början av andra halvlek gjorde så då Linnéa Johansson sitt tredje, och sitt lags fjärde mål för dagen och efter det målet som alltså betydde 4-1 var det längre ingen nerv i matchen och resterande minuterna blev en transportsträcka mot slutsignalen.

IFK Kalmar - QBIK 4-1 (3-1)

1-0: Linnéa Johansson
1-1: Hasna Mohamed
2-1: Linnéa Johansson
3-1: Amanda Fredriksson
4-1: Linnéa Johansson

Rasmus Arvidsson /SR Kalmar
rasmus.arvidsson@sr.se