Fotbollsallsvenskan

Kalmar FF kryssade mot Häcken

Ingen vinst nu heller för Häcken. Ingen förlust för Kalmar. Trenden stod sig när Häcken och Kalmar spelade 1-1 på Rambergsvallen.

 Radiosportens Per Kahl valde "lagens lirare":
Häcken: Henrik Rydström
Kalmar: Dominic Chatto

Just de här två lagen är ju allsvenskan motpoler när det gäller att vara formstarka.

Vem minns inte Häckens hysteriska inledning och serieledning efter fyra omgångar. Och Kalmars katastrofala start med en ynka seger på de nio första matcherna. Nu är det upp och ned.

Häcken har nu bara en seger på elva allsvenska matcher, medan Kalmar har tagit 15 poäng på de senaste sju.

Pingsten är som bekant hänryckningens tid men så särskilt hänryckande var det inte på Rambergsvallen. Men okej spel. Tajt. Och några justa chanser.

Paulinho och Jonas Henriksson i Häcken var på gott lördagshumör och körde hårt med Kalmars fyrtornshöga mittförsvar.

Santos och Sobralense var lika pigga åt andra hållet, en duo som lekte fram Kalmars 1-0-mål. Santos klackade bak till Sobralense som vallade in vänsterskottet via stolpen. Santos hade för övrigt en egen stolpträff, men den bollen försvann ut.

Häckens kvittering efter en halvtimme, fyra minuter efter Kalmarmålet, gjorde Jonas Henriksson på en dunderhård straff. Stefan Larsson fällde Paulinho och VM-domare Martin Hansson blåsning kom utan tvekan.

Kalmar ligger kvar på sjätteplats i tabellen med 19 poäng, en placering man kan få behålla in i VM-uppehållet beroende på hur det går i måndagens möte mellan Malmö och Brommapojkarna. Nästa match för Kalmar FF är den 17 juli borta mot Djurgården.


 

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se