Speedway

Gollobvinst, ilska och armbrott i Prag

Årets tredje GP-deltävling i speedway slutade med  seger för Tomasz Gollob men också med rejäl ilska och allvarlig skada på toppåkare.

Speedwaysäsongens tredje deltävling kördes i Prag och dominerades länge av Andreas Jonsson men till slut blev det Magnus Zetterström som bleb bäste svensk med sin första finalplats och med Tomasz Gollob som segrare.

Andreas Jonsson var den bäste åkaren i grundtävlingen och säkrade tidigt en semfinalplats. Han körde in 13 poäng av 15 möjliga och vann tre heat av fem. Både Magnus Zetterström och Fredrik Lindgren såg ut att också nå semifinal.

Fredrik Lindgren hade bara behövet en poäng i sitt sista heat men körde på startbandet och blev utan poäng och därmed var han utslagen ur tävlingen.

Magnus Zetterström körde stabilt och tog poäng i alla sina heat och hamnade i samma semifinal som Andreas Jonsson och Tomasz Gollob. Semifinalen blev känslofylld efter att Gollobs bakhjul körde emot Andreas Jonssons fot och svensken åkte ut i sargen med hög fart.

Andreas blev liggande länge men reste sig sedan för att till sin stora förvåning se att han blivit utesluten medan Gollob fick köra vidare.

Vilda protester hos den polske domaren hjälpte inte.

- Tror du jag orsakade krocken? Du är ett skämt skrek Jonsson från depåtelefonen men det hjälpte inte och hans tävlingskväll tog slut där.

I finalen vann Gollob före Nicki Pedersen och Jaroslaw Hampel medan Magnus Zetterström blev utan ytterligare poäng.

Noterbart är att ryske Emil Sajfutdinonv föll i sitt fjärde heat och fick åka till sjukhus med ett befarat brott på överarmen.

Kenneth Bjerre som åkte ur i semfinal behåller totalledningen i VM-tabellen före polackerna Hampel och Gollob medan Andreas Jonsson är sexa.

Magnus Zetterströms finalplats i Prag gör att han avancerade till elfte plats medan Fredrik Lindgren ligger på trettonde. 

Totalställning efter 3 deltävlingar:

1 Kenneth Bjerre Danmark 42p
2 Jaroslaw Hampel Polen 40p
3 Tomasz Gollob Polen 39p
4 Jason Crump Australien 33p
5 Nicki Pedersen Danmark 32p
6 Andreas Jonsson Sverige 30p
7 Emil Sajfutdinov Ryssland 27p
8 Chris Holder Australien 25p
-------------------------------------
9 Greg Hancock USA 25p
10 Hans Andersen  24p
11 Magnus Zetterström 24p
12 Rune Holta Polen 22p
13 Fredrik Lindgren Sverige 19p
14 Chris Harris England 18p
15 Janusz Kolodziej Polen 12p
16 Tai Woffinden England 10p