Södra och Träfrakt är överrens om avtal

Skogskoncernen Södra och åkerierna inom Träfrakt kom idag överens om ett ramavtal och klockan tolv idag började transporterna återigen rulla till bland annat Mönsterås bruk.

Den nya överenskommelsen gäller villkoren för transporterna av rundvirke. Enligt Träfrakt ville Södra helst teckna enskilda avtal med de olika åkerierna utan inblandning av Träfrakt, men nu har man alltså kommit överens om ett ramavtal som ska gälla tillsvidare. En annan avgörande fråga för Träfrakt var ersättningen per kubikmeter last. Där ville åkarna ha en hel krona mer per kubikmeter, men de fick nöja sig med en något mindre ökning.

Thorbjörn Bennesved har ett eget åkeri i Älghult i Uppvidinge kommun och är med i Träfrakt och han är idag glad att han nu kan börja köra igen. Och trots att det kostat honom en del att stå stilla, så tycker han att stoppet var värt besväret. Han säger också att förtroendet för Södra varit mycket lågt en tid, men han hoppas nu att det kan byggas upp igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".