1 av 2
Arbetsförmedlingen i Högsby utökar öppettiderna med hjälp av handläggare på distans. Foto: Sigrid Edsenius/SR.
2 av 2
Med telebild-teknik blir Ann-Marie Hjortenstam i Sollefteå handläggare åt arbetslösa i Högsby. Foto: Sigrid Edsenius/SR.
högsby

Handläggare på burk

Nu förbättras servicen för alla arbetslösa som bor i och runt Högsby. Arbetsförmedlingen utökar öppettiderna med handläggare på distans.

Tidigare har man varit tvungen att vänta till den enda dag som Arbetsförmedlingen har haft öppet eller så har man fått åka flera mil till Oskarshamn. När Arbetsförmedlingen nu flyttar in på Misteln där biblioteket också ligger kan man få hjälp av en handläggare på distans, genom så kallad telebild-teknik. Det är en distanshandläggare, i det här fallet i Sollefteå, som möter den arbetssökande via en bildskärm.

- Vi försöker möjliggöra för personer i glesbygd att inte tappa service som man har rätt att få, säger Ann-Marie Hjortenstam, distanshandläggare på Arbetsförmedlingen.

Nu kommer Arbetsförmedlingen genom den nya tekniken kunna ha öppet fem dagar i veckan i Högsby. Linda Ekström som är arbetssökande är försiktigt positiv:

- Det är klart att det är bra att slippa åka in till Oskarshamn men det verkar lite opersonligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".