Högsby sa ja till mångmiljonsatsning på multianläggning

Högsby kommunfullmäktige sa igår ja till Samhällsbygge Högsby. Det innebär att kommunen kan börja ett nytt arbete med med att genomföra 75-miljonerssatsningen på en multianläggning. Planer som funnits i många år.

Men det var med minsta möjliga marginal. För efter att fullmäktigeledamöterna röstat stod det 20 lika för ja respektive nejsidan efter att en ledamot valt att avstå voteringen. Till sist fick fullmäktiges ordförande avgöra med sin ja-röst.
Socialdemokraten och ja-sägaren Jonas Erlandsson säger till P4 Kalmar att han glädjs över beslutet men att det känns tråkigt att man inte fick någon bred majoritet.
Fullmäktige la även in en reservation i beslutet igår. Sju punkter måste vara godkända till sommaren innan komunen verkligen kan sätta spaden i jorden. Bland annat att EU-bidrag på nästan 10 miljoner kronor betalas ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista