Tandläkarmottagning på hjul testas i Edsbruk

Mobila tandläkarmottagningar kan bli räddningen för tandläkarservicen på småorter i Kalmar län. Länets första mobila mottagning testas nu av Folktandvården i Edsbruk, där den vanliga mottagningen snart läggs ner.
Hittills har ett 40-tal patienter tagits emot på den mobila mottagningen, där man kan få samma behandling som på en vanlig mottagning.

Mobilutrustningen kostar en halv miljon kronor, ungefär dubbelt så mycket som en vanlig tandläkarutrustning och verksamheten ska utvärderas innan Folktandvården går vidare och skaffar en mobilmottagning även till den södra länsdelen.
Anders Nylander, Landstingets tandvårdschef, säger till P4 Kalmar att bl.a skolbarn och äldre personer, men också vanliga patienter kan dra nytta av det här eftersom mobilmottagningen kan användas på de orter där patientunderlaget inte räcker för att fortsätta driva en vanlig mottagning och det är svårt att rekrytera tandläkare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".