Kritik efter dödsolyckan i Västervik

I Västervik är många arga och ledsna idag efter den tragiska dödsolyckan igår när en åttaåring omkom sen han blivit påkörd av ett tåg vid en obemannad tågövergång. Kritik har framkommit, bland annat om att det är svårt att upptäcka tågen, som inte alltid tutar, till exempel inte när vår reporter besökte den idag. Det är också många som går och cyklar över just den här övergången som ligger inte långt från en skola, och man menar att säkerheten därför borde vara bättre.

Banverkets ansvariga chef i regionen Sten Häggström erkänner till p4 Kalmar att man borde vara mer observant på dom signaler man fått om brister.

Han säger också lokförarna i normalfallet ska tuta vid såna här obemannade övergångar. Det finns nu planer på att under året att sätta upp varningsljus vid övergången.

Med anledning av gårdagens tragiska olycka har Västerviks kommun beslutat att ge inblandade, vittnen och eventuella personer som hjälpte till vid olyckan, en möjlighet att prata om upplevelsen. Kommunen tar emot samtal via sin telefonväxel och kan hjälpa till att ge svar på frågor man kan ha och vart man kan vända sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".