Fotboll

Gullringen tog viktig derbyseger

Tabellläget gjorde gällande att det rörde sig om en såkallad sexpoängsmatch när Gullringen tog emot Kisa hemma på Gullemon. Hemmalaget avgick med en viktig uddamålsseger och betydde även att de klättrade över det mindre attraktiva strecket.

Det var ett ångestladdat derby på Gullemon när hemmalaget Gullringen tog emot Kisa. Inför matchen låg båda lagen i de mindre attraktiva delarna av tabellen kring negativa streck. I den 26:e minuten tog hemmlaget ledningen med 1-0 genom Linus Lindblom, glädjen för hemmalaget blev dock kortvarig eftersom det bara fyra minuter senare kvitterades till 1-1. Bortalagets första mål gjordes av Emil Blixt. 1-1 visade sig också bli halvtidsresultat.

I den andra halvleken dröjde det ungefär lika länge som i den föregående innan målkontot öppnades. Återigen var det hemmalaget som nätade, denna gången via Johan Hermansson. Dock skulle denna ledningen inte kvitteras utan istället utökas när Filip Ingemarsson i den 85:e minuten punkterade detta derby till hemmlagets favör. Målskyttet var trots det inte avslutat utan ett tröstmål för bortalaget Kisa gjordes bara tre minuter senare i den 88:de minuten men närmre en så kom alltså inte Kisa utan en viktig uddamålsseger för Gullringen i derbyt var ett faktum.

Mål:
1-0: Linus Lindblom
1-1: Emil Blixt
2-1: Johan Hermansson
3-1: Filip Ingemarsson
3-2: Andreas Ringensjö

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".