Volvo har sålt alla B-aktier

Volvo har sålt samtliga B-aktier i lastbilstillverkaren Scania, som har tillverkning i bl.a Oskarshamn. Efter försäljningen äger Volvo fortfarande drygt 27 miljoner A-aktier i Scania, motsvarande cirka 24,8 procent av rösterna och 13,7 procent av kapitalet i Scania.
Volvo har kommit överens med Deutsche Bank, som är den bank som köpt Volvos Scaniaaktier av serie B, att inte sälja ut A-aktierna förrän tidigast om 90 dagar för att inte marknaden ska svämma över av Scaniaaktier.

Om sedan Volvo inte lyckas sälja A-aktierna finns möjligheten att stoppa dem i det särskilda bildade bolaget Ainax och dela ut dem till Volvos aktieägare enligt tidigare förslag för beslut på Volvos bolagsstämma i april.
Bakgrunden till Volvos försäljning är att EU-kommissionen stoppade samgåendet mellan Volvo och Scania för fyra år sedan av konkurrensskäl och att Volvo måste göra sig av med sina Scaniaaktier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".