OAIK vann en tung uddamålsvinst i länsderbyt
Fotboll

Oskarshamn hakar på i toppen

Efter regnet kom solsken på Oskarshamn Arena och efter Oskarshamns svidande förlust förra helgen kom en derbyseger med uddamålet över Gullringen. 2-1 slutade matchen och OAIK hänger på i toppen.

Det var ett Gullringen som efter en tung derbyseger förra helgen ställde upp med gott självförtroedne mot hemmalaget Oskarshamns AIK på det snabba konstgräset på Arena Oskarshamn.

Matchen hade inte hunnit få någon som helst prägel innan det var dags för eftermiddagens första mål. Till de flesta i publikens besvikelse var det bortalagets kvicka anfallasspelare Filip Ingemarsson som gjorde det. 1-0 till bortalaget efter endast fyra minuters spel.

Efter målet flöt första halvlek på med en ganska oviss matchbild utan något vidare tydligt övertag för något av lagen. Hemmalaget Oskarshamn hade visserligen det mesta av bollinnehavet men var tämligen oförmögna att vaska fram några riktigt vassa chanser inledningsvis. Under de första 45 minuterna skapades dock ett flertal resultatlösa hörnor och två lite vassare chanser än de flertal av halvchanser man förmådde komma fram till. Gästande Gullringen å sin sida var riktigt vassa när de snabbt ställde om. Inga fler mål gjordes dock i den inledande halvan av matchen och halvtidsresultatet skrevs då alltså till 0-1.

I andra halvlek lade hemmalaget däremot i en högre växel redan från start och 1-1 kom väldigt snöpligt och turligt då planens bästa spelare Rasim Reiz rann igenom från sin kant och sköt ett skott. Skottet räddades av gullringens målvakt men inte bättre än att en av hans försvarare var tvungen att rensa. Rensningen i sin tur tog på målvakten och rakt upp i nättaket så ett dubbelsjälvmål renderade i kvitteringen.

I öppet mål kunde sedan med kvarten kvar att spela Emil Dolk göra det förlösande 2-1målet som betydde tre nya tunga poäng för hemmalaget Oskarshamns AIK i toppen av division 3 nordöstra götaland.

Nu väntar två matcher för båda lagen innan det är dags för en månads långt sommaruppheåll. För Oskarshamn gäller dubbelmöte mot tabelljumbon Norrköping och för Gullringen gäller även där ett dubbelmöte fast mot betydligt tuffare motstånd, nämligen Myresjö.

Mål:
0-1: Filip Ingemarsson
1-1: Självmål
2-1: Emil Dolk

Rasmus Arvidsson /SR Kalmar
rasmus.arvidsson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".