Åtal för mord i Mariannelund

Den 54-årige man som suttit häktad för att ha dödat sin före detta fru i Mariannelund i januari i år åtalades tidigare i dag för mord och grov misshandel. Utöver att han döms för mord yrkar åklagaren att han ska utvisas ur Sverige.

Det var tidigt på morgonen 17 januari i år som mannens före detta fru hittades brutalt mördad i sin lägenhet. Hon hade fått motta flera slag mot huvudet, magen och benen med en träpåk. Hon hade dessutom fått flera knivhugg mot bland annat halsen och magen. I samma lägenhet fanns kvinnans väninna, som blev svårt misshandlad med slag mot huvudet. Redan samma morgon greps den nu åtalade 54-åringen. Mannen hade precis blivit villkorligt frigiven från ett fängelsestraff som han dömts till för att ha misshandlat, trakasserat och hotat den mördade kvinnan. Paret hade varit gifta i 14 år. Men för några år sedan begärde kvinnan skilsmässa och hon fick även vårdanden om parets tre barn. Vid häktningsförhandlingarna i januari förklarade sig mannen skyldig till misshandel, men han förnekade mord. Rättegången inleds nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".