OSKARSHAMN

Sommarlov med biltvätt istället för stranden

Om man inte har lyckats skaffa ett sommarjobb så finns möjligheten för unga att skapa sitt eget sommarjobb. Flera kommuner i länet satsar på unga företagare över sommaren genom konceptet Sommarlovsentreprenör 2010.

Där erbjuds ungdomar att starta miniföretag som de driver under några veckor och i Oskarshamns kommun har intresset varit stort.

Rebecka Larsson och Hampus Ulmborg från Oskarshamn är två av ungdomarna som tagit chansen och driver företaget Wash ´n Shine ihop.

– Vår affärsidé är att vi vill tvätta bilar med noggrannhet och engagemang och göra kunderna nöjda. Till ett bra pris, säger Rebecka Larsson.

Det här med eget företagande är också något som Rebecka skulle kunna tänka sig även i framtiden.

– Jag tycker det är jättekul. Det roligaste är att man får välja sina egna tider och vara sin egen chef, säger Rebecka Larsson.

Sommarlovsentreprenör 2010 är ett koncept som låter ungdomar mellan 16 och 18 år skapa sina egna sommarjobb i form av miniföretag som de driver under fyra veckor. Ungdomarna har själva kommit med idéer och utvecklat sina egna företag.

– Intresset har varit rekordstort i år. Vi har haft ungefär 40 sökande och vi har bara kunnat erbjuda 20 platser. Men vi hoppas på ännu fler platser ett annat år, säger projektledaren Henrik Jardbring på Oskarshamns kommun.