Förståelse för uppsägningar på Kährs

I mitten av september kan så många som 285 personer förlora sina jobb på golvtillverkaren Kährs i Nybro. På onsdagen varslade ju företaget 250 kollektivanställda och 35 tjänstemän om uppsägning, men hur många som i slutänden avskedas blir inte klart förrän förhandlingar med berörda fackklubbar är avslutade. Flera anställda säger till P4 Kalmar att personalminskningen borde gjorts tidigare. Då hade gårdagens varsel kanske inte behövt bli så omfattande. Samtidigt hoppas många också att det här ska vara tillräckligt för att trygga kvarvarande jobb.

Det är också förtagsledningens förhoppning och VD:n Folke Becker säger till P4 Kalmar att man kommer att försöka hjälpa till med att hitta nya jobb åt dem som måste gå. Nybro kommun har också en utbildningssatsning på gång som kan underlätta, förutom att man samarbetar med t ex Arbetsförmedlingen och Länsarbetsnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista