Alltför lätt att lägga ner företag menar Beijer

Riksdagsledamoten från Hultsfred Lennart Beijer vill nu att frågan om att förtetag lämnar Sverige tas på större allvar av regering och riksdag.

I flera europeiska länder kostar det företagen pengar att lägga ned sin verksamhet, men det gör det inte i Sverige, och så länge det är så kan inte Sverige konkurrera på lika villkor och industrier försvinner lättare härifrån säger Lennart Beijer.

Lennart Beijer vill ha regler liknande de i Portugal, Spanien, Frankrike o delar av Tyskland.

I praktiken fungerar det så att företag som går med vinst betalar ett visst antal årslöner till alla sina anställda om man slår igen - samtidigt minskar då kostnaderna för a-kassan o arbetsförmedling

Givetvis finns det oxå kritiker till systemet - kritiker som bland annat menar att företag kanske tvekar att etablera sig i Sverige om dom vet att det är dyrt att lägga ned, men Lennart Beijer anser att de svenska företagsreglerna ändå är förhållandevis goda i jämförelse med andra länders o det här är en fråga om konkurrens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".