Fotboll

UEFA synar Kalmar inför dam-EM

Sveriges ansökan för arrangerandet av damfotbolls-EM 2013 går nu in i skarpt läge. Idag är UEFA i Kalmar för att få en presentation av den nya arenan i Kalmar.

Mikael Salzer som arbetar för Uefa var mest imponerad av Kalmars nya arena.

– Det är bara att gratulera Kalmarborna till en ny arena som blir klar till mars 2011. Den passar alldeles utmärkt om Sverige får ett dam-EM-slutspel.

Tillsammans med Växjö ska Kalmar utgöra ett av sveriges center för EM i damfotboll om Sverige får arrangemanget 2013 om Sverige får arrangemanget.

Göran Havik, som är fotbollsförbundets projektledare, ser inget negativt i Kalmar, däremot utmaningar, den nya arenan är det stora pluset, den passar perfekt, däremot kommer det krävas lika bra standard på träningsplanerna som i så fall troligen läggs på Fredriksskans som på spelplanen. Säkerhetsanordningar måste också byggas ut men Åke Andersson på kommunens turism och evenemangsbolag Destination Kalmar ser också möjligheter med det.

– Det innebär framför allt för Kalmar FF och för staden att  man blir van att arrangera ett mästerskap, ett stort evenemang som man inte har vana vid idag