Liga i länet som riktar in sig på sedelstölder ur bensinpumpar

Flera bensinstationer i södra delen av länet har fått påhälsning av en liga som riktat in sig på sedelstölder ur bensinpumpar. enligt Ulf Karlsson vid polisen handlar det om tio tusentals kronor.

Det var natten mellan den 19-20 mars som fem bensinstationer i Kalmar, Trekanten, Nybro och Mönsterås ska ha utsatts för stöld. Enligt polisens informationschef i Kalmar län, Ulf Karlsson, har tillvägagångssättet varit identiskt på alla bensinstationer och han har fått in uppgifter om att ligan har hela södra Sverige som arbetsfält. Ligan ska ha brutit upp bensinpumparna på framsidan och frigjort sedelinkastet. sedan har man på något sätt kunnat fiska upp sedlarna. Bensinstioner som drabbats är Preem på kalmarvägen i Kalmar, Norska Hydro i Trekanten, Norska Hydro i Kalmar, Liljas bil i Nybro och Norska Hydro vid Kronmunken i Mönsterås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista