Vimmerby

Boende upprörs av buskörning

Vimmerby terroriseras om nätterna av högljudd buskörning. Polis och kommunen har kopplats in för att få stopp på buskörningen i centrum.

- Det plågar oss mycket på kvällarna. Man vaknar och störs och det är tråkigt att det busas och körs så, säger Annelik Karlsson.

Ni bor precis där de håller till?

- Ja det är många unga som hänger här, leker med bilar och ställer till det, säger Annelie Karlsson.

Annelie Karlsson som har barn är som många andra vimmerbybor orolig för att en olycka ska ske när de unga bilisterna far fram på gator och torg i stan. Och På polisen ska man nu, säger man på allvar försöka stoppa ungdomarna och dra de inför tinget.  På kommunen har man gjort insatser för att få bukt med problemet, bland annat har man häromdan satt ut ett 30-tal ska suggor på olika ställen för att få ned bus- och fortkkörningarna, samtidigt som man låter p-vakter hålla ett öga på olika ställen där de unga håller till med sina bilar. Men hittills hadet inte haft något resultat.

- Jag tycker det är för jävligt. Jag vet inte om någon har krockat men det är bara en tidsfråga innan något händer, säger Magnus Hugosson, boende i Vimmerby.

Vi står mitt i stan och det här är en de brukar köra`?

- Ja  de brukar gasa runt här och det är otäckt om man möter dem i en korsning, säger Magnus Hugosson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista