7000 fortfarande utan el i länet

Nu på morgonen var fortfarande cirka 7 000 hushåll i länet strömlösa. Sydkraft har drygt 5500 hushåll i sitt nät som saknar el, det är även stora problem i områden kring Kisa och Åtvidaberg i Östergötland. Hos Kreab i Torsås finns dessutom ytterligare 400 hushåll som inte har el och från driftledningen säger man att det inte är säkert om man hinner laga alla fel idag. Birka Energi som distribuerar elen i delar av norra länet har omkring 600 hushåll som saknade el under morgonen. Under dagen kommer man på Sydkraft att lämna en prognos för hur lång tid det kommer att ta att laga felen i länet.
Sydkraft har nu över 400 personer och fyra helikoptrar igång med felsökning och felavhjälpning i södra Sverige. Ytterligare personal har flugits in från andra delar av landet som sätt in i arbetet under dagen. Här följer Sydkrafts lista på orter där det är strömlöst: Emmaboda Frödinge Gullaskruv Hallingeberg Halltorp Hultanäs Målilla Mörlunda Rockneby Skedebäckshult Solstadström Tränsjömåla Virserum Vissefjärda Västrakulla Örsjö
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista