Kalmar Län

Affisch väcker frågor

Partierna kämpar för att fånga väljarnas uppmärksamhet. Idag lanserade Kristdemokraterna sina valaffischer som föreställer partiledaren som stirrar olika djur stint i ögonen.

- Det pekar på tendenser som finns i samhället som vi Kristdemokrater vill ta avstånd ifrån. Vi vill skapa ett mänskligare och mjukare Sverige, säger politiker Gudrun Brunnegård (KD).

Kristdemokraternas affisch är svart med en Göran Hägglund som stirrar på en buffel, en hyena eller en struts. På affischen står det " ett mänskligare Sverige".  Djuren från savannen beror på att kristdemokraterna vill vara mer tydliga i sitt budskap.  

De menar att det är lätt att koppla ihop dessa djur med vissa beteenden i samhället. Nu hoppas de få så mycket uppmärksamhet som möjligt för att kunna synas inom alliansen. Men framför allt vill de att affischen ska väcka funderingar.

- Vi hoppas att det ska bli något som diskuteras i fikarummet. Vi ska fråga oss om det är för mycket bufflande i samhället idag, säger riksdagsledamot Anders Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista