Målilla

Lugnet före stormen i Målilla

Efter att Hultsfredsfestivalen ställts in så har helgens VM-deltävling i speedway i Målilla blivit det största enskilda evenemanget i kommunen i sommar. Drygt 10.000 besökare väntas följa tävlingen på plats. Hotellen i närheten är fullbelagda och näringsidkarna väntar en rusch.

Under ett par dagar mer än femdubblas antalet personer i Målilla i samband med att speedwayklubben för sjätte året i rad anordnar VM-deltävling.

Drygt 10.000 besökare väntas följa tävlingen på plats på lördag. Hotellen nära Målilla är fullbelagda och näringsidkarna väntar en rusch. På turistbyrån i Hultsfred säger man att det är många förfrågningar nu och besökare hänvisas till den stora campingplats som byggs upp nära motorstadion och många hör också av sig om tips på besöksmål i närheten.

Dackrnas evenemangsansvarige Patrik Engqvist säger att det gäller att göra ett topparrangemang med så mycket folk på plats och tv-sändning till drygt 100 länder.

Samtidigt som arenan putsas, serveringstält byggs och de lokala reklamskyltarna tas ner så klipps gräset på campingplatsen som ska rymma 2-3000 besökare.

- Under torsdagen kommer de engelska arrangörerna till Målilla och på fredagen börjar festen säger Patrik Engqvist.

- Att så många kan se tävlingen på plats eller följa den via radio eller tv gör oss ändå inte nervösa säger Patrik Engqvist för vi hinner tänka på det med allt vi ska klara av.

Janne Rindstig

Janne Rindstig. Foto: Simon Leijnse/SR

Reporter
jan.rindstig@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista