Ikväll kan framtiden för Tanneskolan avgöras - igen

På måndagkvällen är det dags för kommunfullmäktigemöte i Mörbylånga på Öland och återigen ska man ta upp frågan om framtiden för Tanneskolan i Alby - en skola som flera gånger varit nedläggningshotad.

Först beslöt kommunstyrelsen att lägga ned skolan. Men efter flera maratonmanglingar i fullmäktige beslöt man istället att utreda saken vidare. Utredningen blev klar i februari och gav enligt flera bedömare inte något nytt, så med siffrorna sex mot fem beslöt kommunstyrelsen återigen att Tanneskolan ska läggas ned hösten 2004.

Men de som vill ha skolan kvar ger inte upp så lätt. Nu har flera föräldrar till eleverna på skolan lämnat in ett medborgarförslag där man föreslår att kommunen tillsammans med föräldrarna fortsätter att driva Tanneskolan under minst två läsår. Enligt förslaget åtar sig föräldrarna att utföra uppgifter som till exempel vaktmästeri, enklare underhåll och städning, vilket skulle bli en besparing för kommunen,

Så frågan är om avgörandet för Tanneskolan verkligen tas ikväll. Fullmäktige kan besluta om en nedläggning men samtidigt måste de bereda det nya förslaget från medborgarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".