Fel på journummer vid allvarliga händelser och katastrofer

Ett av Kalmar kommuns journummer vid allvarliga händelser och katastrofer fungerar inte som det ska. Det gäller numret som man hänvisas till när växeln är stängd och man vill ha information om större driftstörningar. Ringer man telefonnumret 0480-451227 i dagsläget kommer man till en röst som säger att numret inte finns.

- Så ska det inte vara. När det inte är några störningar så ska det finnas ett meddelande som talar om just det att det just nu inte finns några större störningar, säger Bobo Lundahl informatör på Kalmar Vatten- och Renhållning som ansvarar just för detta journummer.

Han tror att det blivit fel i samband med att kommunen ändrade om bland vissa röstbrevlådor för ett tag sen. Nu lovar han att kontrollera och korrigera det hela. Bobo Lundahl ska även se över varför det är svårt att hitta de olika journumren på kommunens hemsida. Journumren när det gäller vatten och avlopp finns inte ens utlagda på Kalmar Vatten- och Renhållnings hemsida.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista