Öland vill ha turistmyndighet

Våra beslutsfattare på riksplan vill inrätta en ny myndighet som ska arbeta med turismen i landet, turistmyndigheten, och Ölands Näringsliv, tidigare Ölands Turistförening, menar att turistmyndigheten bör placeras här i regionen, förslagsvis på Öland.

Thomas Idermark som är ordförande i Ölands Näringsliv menar att det finns flera anledningar att placera myndigheten här. Regionen ligger i topp när det gäller besöksnäringen i hela landet, dessutom finns det en turismutbildning på högskolenivå här samtidigt som ju länet på senare tid drabbats av flera neddragningar. Dessutom finns det ingen statlig myndighet i Kalmar län och därför är det nu Kalmar läns tur att få en, avslutar Thomas Idermark. Den nya myndigheten föreslås bland annat arbeta med att främja och utveckla turismen i Sverige - men den ska oxå arbeta med bilden av Sverige i andra länder

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista