Borgholmsbranden ännu ej under kontroll

Branden på hotell Borgholm på Öland är fortfarande inte under kontroll. Under förmiddagen så har det börjat blåsa i Borgholm och det har gjort att branden spridit säg till närliggande byggnader. Två personer har omkommit och sex personer är skadade

De båda omkomna var ännu vid 11-tiden inte identifierade. Men det uppges röra sig om en man och kvinna i åldern 30-40-år. Allt tyder på att de dött av rökförgiftning.

Hos de skadade finns också endast lätta brännskador. Den svårast skadade mannen, som uppges vårdas i syretält, har fått mycket allvarliga rökskador. Någon av de skadade har enligt Ulf Karlsson som är polisens informationschef, fått rädda sig ut genom att hoppa från ett fönster. Mellan 35 och 40 brandmän från sex brandkårer arbetade ännu strax före lunchtid för fullt med att få bukt med branden. Då hade man lyckats hindra spridning söderut, medan branden blossat upp mer i hotellbyggnadens norra del och ett trähus omedelbart norr om hotellet var kraftigt hotat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".