Konsultrapport kräver Electroluxjobb kvar i Västervik

Löntagarkonsulternas rapport om Electroluxfabriken i Västervik innehåller förslag på att viss tillverkning ska behållas i Västervik, om företaget fullföljer flyttplanerna till Ungern. Rapporten är fortfarande hemlig, men enligt en källa till P4 Kalmar så går man i rapporten i stort med på att flyttning till Ungern, samtidigt som man visar på möjligheterna av att behålla produktion i Västervik.

Det gäller framförallt dammsugaren Lux som säljs via hembesök, robotdammsugaren Trilobit samt luftrengörare. Och skulle konsulternas ideer bli verkliga skulle det innebära att ett 150-tal jobb av de idag 550 skulle kunna vara i Västervik. Per Aspengren metallbas på Electrolux vill inte kommentera de här uppgifterna. Men säger att konsulternas utredning nu ska ligga till grund för de MBL-förhandlingar som fortsätter imorron fredag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".