Sommarjobb i kommunerna även i år

Även i år kan länets ungdomar söka sommarjobb via kommunen. Förutom de som bor i Nybro. Där erbjuds bara jobb till ett fåtal som går på det individuella programmet. Men annars finns det kommunala sommarjobb att söka. Oftast handlar det om parkarbeten och obb inom omsorgen. Vilka som kan söka och hur många jobb som finns varierar stort. Se läs mer.

Sommarjobb för ungdomar i Kalmar län: Borgholm: 25 platser finns för 15-19-åringar. Arbeten som bjuds är strandrensning, jobb inom vården, barn- och ungdomsverksamhet på slottet, och som hjälpredor på Skäftekärr.

Hultsfred: Du ska vara 16-19 år och de ca 125 jobben rör mycket vård och omsorg, men även vaktmästeri och köksarbete. Lönen är 42,50 kr/tim. Sista ansökningsdag 23/4.

Högsby: 15 tjänster finns att söka för dig som går i 1:an eller 2:an på gymnasiet. Lönen är 50 kr/tim. Sista ansökningsdag 15 april.

Kalmar: Pröva På Praktik (PPP) erbjuds till de som går ut åk 1 på gymnasiet, är mantalsskrivna i kommunen och som inte fått något vanligt sommarjobb. Alla som vill ska få en plats. Ersättningen motsvarar studiebidraget.

Mönsterås: Jobben går till gymnasieelever som inte hittat något annat sommarjobb. Det handlar om jobb inom vård och omsorg, parkarbete, renhållning och kök. Lönen är 50 kr/tim inom omsorgen för äldre och funktionshindrade, annars 45 kr/tim. Sista ansökningsdag 7/5.

Mörbylånga: Oklart hur många platser. Du ska vara 15-17 år och bosatt i Mörbylånga kommun. Lönen är 40 kr/tim för dom yngre, 45 kr för 16-åringarna, och 50 kr/tim för 17-åringarna.

Nybro: Slutade med sin ”flitpeng” förra sommaren.

Oskarshamn: Jobben ges till elever som bor i Oskarshamn, går eller ska börja på gymnasiet och som inte har något annat sommarjobb. Lönen för dig t o m 16 år är 50 kr/tim och för dig över 17 är lönen 56 kr/tim. Sista ansökningsdag var 1/4

Torsås: Du ska vara född -86 eller -87 och vara mantalsskriven i kommunen. Jobben som erbjuds är inom äldreomsorg, barnomsorg och parkarbete. 17-åringarna tjänar 40 kr/tim och 18-åringarna 50 kr/tim. Sista ansökningsdag 30/4.

Vimmerby: 140 jobb finns för ungdomar från åk 8 till åk 2 på gymnasiet. De yngre arbetar som sällskap åt äldre, niorna hjälper till på idrottsanläggningar eller fungerar som resurs för kommuninvånare som vill ha hjälp med exempelvis målning eller tapetsering, och gymnasisterna får göra samma sysslor som de yngre eller arbeta med turistsatsningen Sommartorget. Åttorna tjänar 150 kr/dag, niorna 180 kr/dag, och gymnasieungdomarna tjänar 200 kr/dag.

Västervik: Det finns 40 platser för de som slutar åttan. Ogräsrensning, städning, krattning av stränder mm. 150 platser finns för de upp till och med gymnasiet. De ska utföra i princip samma sysslor. Lönen är 40 kr/tim. Sista ansökningsdag var 2/4.